Voedselbank

 Het project van Chabwino is er op gericht om bij de populatie in 9  dorpen de chronische ondervoeding aan te pakken

De armsten en de kansarmen van de 9 dorpen bereiken we met de voedselbank die jaarlijks 10 ton mais verdeeld tijdens het hongerseizoen van november tot maart. 

Medio 2011 wordt de basis gelegd van een Food Community Bank of Voedselbank. Daarbij wordt aan de boeren van, toen 6 intussen 9dorpen, maïszaad en meststoffen ter beschikking gesteld en wordt hen een opleiding gegeven om hun gronden kwalitatief en efficiënt te bewerken. Methodes van bemesten en composteren worden aangeleerd welke de opbrengst maximaal garanderen Een deel van de oogst dienen zij aan de voedselbank.. Dit deel wordt dan tegen lage prijzen verkocht aan de meest behoeftige dorpsbewoners tijdens de jaarlijkse periode van voedsel tekort.

Intussen zijn we 8 oogsten verder en er zijn een 200 mensen die  gebruik maken van de voedselbank 

Jaarlijks ondersteunen we deze mensen uit de voedselbank met een bijkomend voedselpakket van rijst, thee, suiker en  olie, een kledingsstuk of producten voor hygiëne


De 164 schoolgaande kleuters krijgen dagelijks een maaltijd.. Er wordt gestreefd om telkens een volwaardige maaltijd aan te bieden. Soms is dit Likuni Phala op basis van mais en pindanoten, verrijkt met de nodige proteïnen en voedingsstoffen

 

Dit heeft een onweerlegbaar positieve effect op de gezondheidstoestand van de dorpelingen.

Over ons >

Chabwino betekent "van het goede, gaan voor het goede".  We zijn een enthousiaste vzw die zich inzet voor duurzame ontwikkeling in Malawi. 

In 9 dorpen in de buurt van Zomba doen we dit door het voorzien van onderwijs, door  landbouw ondersteuning, door  het verbeteren van watervoorziening, door het verhogen van de  voedselzekerheid en door  aandacht voor gezondheidszorg. 

De eerste steen van dit project werd gelegd in 2010, toen onder de naam van NonProfitBelgium vzw.

  • mail-icon
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2018 Chabwino vzw