Onderwijs

Kleuteronderwijs wordt in Malawi niet ondersteund door de overheid.

Met de pijler onderwijs willen we ons voornamelijk richten op kleuteronderewijs in het dorp Chabwera en omliggende. .
Het  onderwijsproject werd opgestart in 2017. Momenteel worden  164 kinderen opgevangen in  2 nieuw opgerichte klassen..De school met  keuken en toiletten voldoet aan alle normen van de' District Social Welfare' en wordt erkend door de Malawese overheid. 

Kleuters tot 7 jaar krijgen er onderwijs dat er in de eerste plaats op gericht is om zich op sociaal vlak te ontwikkelen en zo mogelijk ook een zekere alfabetisatie te krijgen. Zo krijgen ze de kans om later in te stromen in het reguliere onderwijs 

De kinderen krijgen één maaltijd per dag.
4 leerkrachten, cleaners en koks werden gerecruteerd in nauwe samenwerking met de lokale bevolking.

Intussen is een eigen schooltuin aangelegd om eigen gewassen te verbouwen, educatief materiaal is voorhanden, basismeubilair werd aangekocht, drinkbaar water is voorzien en we willen een regenwater opvangtank installeren.

Over ons >

Chabwino betekent "van het goede, gaan voor het goede".  We zijn een enthousiaste vzw die zich inzet voor duurzame ontwikkeling in Malawi. 

In 9 dorpen in de buurt van Zomba doen we dit door het voorzien van onderwijs, door  landbouw ondersteuning, door  het verbeteren van watervoorziening, door het verhogen van de  voedselzekerheid en door  aandacht voor gezondheidszorg. 

De eerste steen van dit project werd gelegd in 2010, toen onder de naam van NonProfitBelgium vzw.

  • mail-icon
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2018 Chabwino vzw