Onderwijs

Kleuteronderwijs wordt in Malawi niet ondersteund door de overheid.

Met de pijler onderwijs willen we ons voornamelijk richten op kleuteronderwijs in het dorp Chabwera en omliggende.
Ons onderwijsproject werd opgestart in 2017. Momenteel worden 164 kinderen opgevangen in 2 nieuw opgerichte klassen..De school met keuken en toiletten voldoet aan alle normen van de 'District Social Welfare' en wordt erkend door de Malawese overheid.

Kleuters tot 7 jaar krijgen er onderwijs dat in de eerste plaats gericht is op sociale ontwikkeling en zo mogelijk ook op alfabetisering. Zo krijgen de kinderen de kans om later in te stromen in het reguliere onderwijs.

De kinderen krijgen gratis  één volwaardig maaltijd per dag. 5 leerkrachten, cleaners en koks werden gerecruteerd in samenwerking met de lokale bevolking.

Intussen is een eigen schooltuin aangelegd om zelf gewassen te verbouwen. Er is educatief materiaal voorhanden, basismeubilair werd aangekocht, drinkbaar water is voorzien en een regenwater-opvangtank  is gïnstalleerd.

In 2020 maken we een honderdtal kinderen blij  in het schooltje Chabwera en Majanga blij met een rugzakje (bijzondere dank aan Annie voor de vele dagen naaiwerk), een schrift en een pen. 
Met de 10-tallen ballen die we verdeelden wordt er gevoetbald, handbal gespeeld en gesport. Dit blijft hartverwarmend en bijna hilarisch hoe gelukkig we de kinderen daarmee maken.