logo Chabwino_geknipt.png

Wie zijn we?

Karine-Haerinck-150x150-square.jpg
Karine Haerinck

Voorzitter
 

In Malawi noemen ze mij Karini. Professioneel ben ik verpleegkundige. Meer dan 30 jaar werkte ik als diensthoofd verpleging in het DVC H Hart te Deinze. Momenteel ben ik er teamhoofd van de kinédienst.

In 2010 verbleef ik 7 maand in Malawi als vrijwilliger om in de afgelegen dorpen van Zomba een landbouwproject en een voedselbank op te starten. Sindsdien ga ik er jaarlijks terug voor opvolging en sturing van een steeds uitbreidend project. Ik hou van het veldwerk in Malawi. Samen met de lokale bevolking zoeken naar dat stukje leefbaardere wereld: kleuters een goed start laten maken, de minstbedeelden ondersteunen, werken en ijveren voor betere irrigatie en oogst en economische activiteiten helpen ontwikkelen om zo de schrijnende armoede te verminderen en honger te stillen.

... dit alles kan alleen met de hulp en vertrouwen van velen gerealiseerd worden...

57650561E488414C9180BB65985DBD22.png
Mathieu Marlier

Secretaris

Beroep: Onderzoeker en gepassioneerd docent aan de ‘International University of Health, Exercise en Sport in Luxemburg.

Expertise: creëren van capacity building en samenwerken

Levensvisie:  Sinds jaar en dag op zoek om mensen samen te brengen, en bruggen te bouwen, zelf te genieten en te laten genieten.
Waarom Chabwino? Chabwino werkt op een duurzame en holistische manier (via onderwijs, landbouw en gezondheidszorg) samen met de bevolking in Malawi. Dit bewijst de organisatie reeds 10 jaar. Vanuit deze overtuiging, hoop ik mee te kunnen bijdragen aan de missie van Chabwino.

ik deftig.jpg
Evelien Marlier

Ondervoorzitter
 

Werkt bij Imec als projectmanager. 

In 2010 ging Evelien voor het eerst als vrijwilliger naar Malawi en gaf er les in een schooltje. Sindsdien ligt het land en het project haar nauw aan het hart. Samen met de andere vrijwilligers hoopt ze de uitbouw van het schooltje te kunnen verwezenlijken en voor de kinderen in de dorpen onderwijs te kunnen verzekeren. 

1.jpg
Jasper Vekeman

Lid Algemene Raad

Studeerde geschiedenis en economie en is freelancejournalist voor de Vlaamse Federatie van Beleggers en het magazine Trends. Daarnaast is hij ook vrijwilliger bij Ondernemers voor Ondernemers. Hij zet zich in voor Chabwino omdat hij het project en de mensen erachter een warm hart toedraagt en omdat hij gelooft dat Chabwino het verschil maakt voor de mensen in Malawi.

Er is een eventteam (Nelly, Peter en Roland) dat de activiteiten helpt uitbouwen

Er is een adviesteam dat steunt met raad en daad over de inhoudelijke werking en het ontwerpen van filmpjes, pamfletten, kaartjes

Annie helpt vrijwillig met naaien en breien voor het schooltje in Malawi en Eric helpt met de boekhouding  

Website wordt beheerd door Johannes Teerlinck