Wie zijn we?

Karine Haerinck

Voorzitter
 

Beroep: Hoofdverpleegkundige in het MPI Heilig Hart te Bachte-Maria-Leerne. 

Karine ging 6 weken naar Sri Lanka als verpleegkundige tijdens het tsunami project. Daarna ging ze 2 weken naar Malawi op prospectie vóór de opstart van het project. Vervolgens verbleef ze er 7 maanden om het project op te starten en te superviseren. Jaarlijks trekt Karine naar Malawi om het project verder op te volgen.

Pierre Mahy

Secretaris / Penningmeester
 

Beroep: Gepensioneerd

Ervaringen met project in Nepal rond hygiëne en drinkbaar water.

Evelien Marlier

Lid Algemene Vergadering

In 2010 ging Evelien voor het eerst als vrijwilliger naar Malawi en gaf er les in een schooltje. Sindsdien ligt het land haar nauw aan het hart. Samen met de andere vrijwilligers hoopt ze de uitbouw van het schooltje te kunnen verwezenlijken zodat de kindjes in de dorpen de kans krijgen om onderwijs te volgen.

Over ons >

Chabwino betekent "van het goede, gaan voor het goede".  We zijn een enthousiaste vzw die zich inzet voor duurzame ontwikkeling in Malawi. 

In 9 dorpen in de buurt van Zomba doen we dit door het voorzien van onderwijs, door  landbouw ondersteuning, door  het verbeteren van watervoorziening, door het verhogen van de  voedselzekerheid en door  aandacht voor gezondheidszorg. 

De eerste steen van dit project werd gelegd in 2010, toen onder de naam van NonProfitBelgium vzw.

  • mail-icon
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2018 Chabwino vzw