NIEUWS

Wij nodigen jullie graag uit – met een jaartje vertraging – voor de 4e editie van ons Chabwino-concert bij piano's Maene - Industriestraat 42 te Ruiselede - op vrijdag 3 december 2021.

Het wordt een stijlvolle mix van Songs & Stories @ piano's Maene:

  • Stan Vangheluwe is onze muzikale gids, hij begeleidt Kimberly op de piano en verklankt de verhalen.

  • Kimberly Claeys omarmt de avond met songs over de grote en kleine emoties achter de verhalen.

  • Peter Lambert vertelt 'met Afrikaanse toets' verhalen om in te verdwalen.

Wij verwelkomen jullie vanaf 19u met aperitief en belegde broodjes; om 20 u start het concert.


De prijs per ticket bedraagt 25 euro en jouw inschrijving is definitief bij storting op rekeningnummer BE43 9731 7282 1601 met vermelding van jouw naam + het aantal inschrijvingen.

We kijken uit naar een hartelijk weerzien met iedereen die er de voorbije jaren al bij was en een warm onthaal voor nieuwe vrienden en sympathisanten. Jouw aanwezigheid maakt mee het verschil voor ons schooltje 'Chabwera' in Malawi.


De originele uitnodiging kan je downloaden via onderstaande link

Hartelijk dank !

Het chabwino-team


Uitnodiging Maene_2
.pdf
Download PDF • 8.54MB
Uit deze hoop stenen zal binnenkort het nieuwe naaiatelier van Chabwino verrijzen. Daarmee realiseren we een nieuwe stap in de uitbouw van onze werking in Malawi. Het naaiatelier komt er op vraag van de lokale bevolking. Toen Chabwino een naaimachine ter beschikking stelde om mondmaskers te maken in de strijd tegen covid bleek het enthousiasme om er verder mee aan de slag te gaan ontzettend groot. De beslissing om een vervolg te breien - of liever naaien - aan de oorspronkelijk eenmalige actie lag dan ook voor de hand. In het naaiatelier zullen mensen uit de dorpen een opleiding kunnen volgen en zullen er onder meer schooluniformen gemaakt worden. We houden u hier graag verder op de hoogte van de vorderingen van de bouw.

Bijgewerkt op: jan 30

Met enige trots kunnen we melden dat de deputatie van de Provincie Oost Vlaanderen ons lijvig projectvoorstel ‘Energie voor een duurzame toekomst in Zomba’ goedkeurde.


Dit gebeurde na grondige evaluatie op basis van de vooropgestelde criteria, waarbij zowel de werking in Malawi als hier bij ons gemeten werd. Een greep uit hun beoordelingsrapport:


“Heel goed onderbouwd project. Wij vinden de inspraak en participatie van de lokale bevolking in dit project erg sterk. Het project biedt de mogelijkheid om de opgezette initiatieven financieel te verzelfstandigen. Ook hier in Oost-Vlaanderen is er een goede werking en worden acties opgezet om het draagvlak te vergroten.”


Daarnaast krijgen we via 11.fonds van de 4de pijler ook een subsidie om de werking van de maismolen verder uit te bouwen!