Bolden, lid van het mango-team, vader van 3 kinderen


“Vooraleer ik het Mango-team vervoegde, was ik heel gefrustreerd omdat ik mijn gezin onvoldoende eten kon bezorgen. Ik bewerkte wel een stukje land, werkte zoveel ik kon maar vermits ik financieel niet in staat was om meststoffen te kopen, had ik een heel geringe oogst en dus was het honger lijden. Ik had dan ook kleren leren maken maar dat was voor mijn gezin en daarbuiten bracht dat weinig op.


Nu werk ik in het Mango-team en verdien ik wat geld waarmee ik dan meststoffen kan aanschaffen en zo een betere oogst heb en ook groenten kan kopen waarmee ik mijn familie kan helpen. Mijn gezin heeft geen honger meer en ik werk meer maar voel mij beter.


Dus door in het Mango-team te komen werk ik meer, verdien ik meer en ben ik globaal gezien gelukkiger. Ik zal altijd hard moeten werken want ik heb niet gestudeerd. Mijn grote droom is rijk worden om mijn kinderen een betere toekomst te bieden. Buiten het bewerken van mijn land en drogen van Mango’s en Moringa, neem ik nu ook de tijd om in de kerk uit de bijbel voor te lezen om God te danken.”

Over ons >

Chabwino betekent "van het goede, gaan voor het goede".  We zijn een enthousiaste vzw die zich inzet voor duurzame ontwikkeling in Malawi. 

In 9 dorpen in de buurt van Zomba doen we dit door het voorzien van onderwijs, door  landbouw ondersteuning, door  het verbeteren van watervoorziening, door het verhogen van de  voedselzekerheid en door  aandacht voor gezondheidszorg. 

De eerste steen van dit project werd gelegd in 2010, toen onder de naam van NonProfitBelgium vzw.

  • mail-icon
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Met de steun van >

© 2018 Chabwino vzw